سالروز ازدواج حضرت علی و فاطمه زمان مبارکی برای ازدواج جوانان
سالروز ازدواج حضرت علی و فاطمه (س)
روز یکم ماه ذی الحجه در تقویم تحت عنوان روز ازدواج شناخته می شود. علت نامگذاری این روز به خصوص به نام روز ازدواج، ازدواج حضرت علی (ع) و فاطمه (س) در این تاریخ می باشد. سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و فاطمه (س) در سال جاری (سال 1401 شمسی) برابر با 10 تیرماه است. سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و فاطمه (س) همواره در بین ایرانیان به عنوان یکی از فرخنده ترین و خوش یمن ترین تاریخ ها جهت جاری شدن عقد ازدواج محسوب می شود. بسیاری از جوانان در شرف ازدواج سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و فاطمه (س) را برای جاری شدن عقد ازدواجشان انتخاب می نمایند.
سالروز ازدواج حضرت علی و فاطمه یکی از محبوب ترین تاریخ ها برای جاری شدن عقد ازدواج در بین جوانان ایرانی است.
ازدواج ساده با الگو برداری از ازدواج حضرت علی و فاطمه
طبق روایات و احادیث به جا مانده درباره ازدواج حضرت علی و فاطمه، مهریه حضرت فاطمه (س) آب بوده است. در این روایات منظور از آب به عنوان مهریه، آب چهار رودخانه دجله، فرات، نیل و بلخ می باشد. آب به صورت نمادین و برای بیان عظمت ذات نیکوی دختر پیامبر اکرم (ص) به عنوان مهریه ایشان معرفی می شود. غیر از این مبلغی که بعدها تحت عنوان «مهر السنه» معروف شد از طرف حضرت علی (ع) به عنوان مهریه فاطمه (س) پرداخت شد. «مهر السنه» که مبلغی در حدود 400 تا 500 درهم نقره بوده، مهریه ای است که پیامبر برای تمامی همسران و دخترانش تعیین می نمودند.
در دین مبین اسلام حد و اندازه ای برای میزان مهریه در نظر گرفته نشده است. در واقع میزان مهریه بر اساس توافق زوجین تعیین می گردد. اما با در نظر گرفتن دعوت دین اسلام به ساده زیستی و پیروی از نحوه عمل پیامبران و امامان توصیه می شود که مبلغ مهریه از 500 درهم نقره بیشتر در نظر گرفته نشود تا امکان ازدواج برای تمام جوانان فراهم گردد.
بر اساس روایات، پیش از ازدواج حضرت علی و فاطمه (س)، آن حضرت از مال دنیا تنها صاحب یک شمشیر و یک زره برای جهاد در راه اسلام و یک شتر برای کار در نخلستان ها بود. در زمان ازدواج ایشان پس از مشورت با رسول اکرم زره خود را برای پرداخت مهریه فاطمه (س) و مهیا کردن جهیزیه فروخت. این موضوع نشان دهنده میزان سادگی و سهل گیری در امور مالی مربوط به ازدواج توسط این بزرگواران است. در اسلام همواره به ساده زیستی توصیه شده است و خاندان نبوت و امامت الگویی کامل برای این نوع زندگی هستند.
آب رودهای دجله، فرات، نیل و بلخ برای بیان پاکی و قداست حضرت فاطمه (س)، به عنوان مهریه آن بانوی بزرگوار معین شد.
ازدواج ساده دانشجویی
پیروی از اعمال و سبک زندگی پیامبر اکرم و معصومین از وظایف مسلمانان است. در واقع پیروی از سبک و سیاق زندگی این بزرگواران بهترین الگو برای ساختن یک زندگی ساده و سالم است. بر این اساس ایده ازدواج دانشجویی با پیشنهاد یکی از استادها برای نخستین بار در سال 1376 شمسی به اجرا در آمد. هدف از برگزاری این مراسم که با حضور 60 زوج از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی به انجام رسید، ترویج ازدواج ساده در میان جوانان بود. این طرح مورد توجه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری قرار گرفت و در سال های بعد این نهادها در بیشتر دانشگاه های ایران جهت حمایت از این نوع ازدواج به فعالیت پرداختند. هر ساله تعداد زیادی از دانشجویان برای ثبت نام در ازدواج دانشجویی اقدام می نمایند.
در صورت تمایل به ثبت نام در مراسم ازدواج دانشجویی می توانید به سایت ezdevaj.nahad.ir مراجعه نمایید. برای ثبت نام در مراسم مذکور بارگذاری عقدنامه، شناسنامه زوجین، کارت ملی زوجین و کارت دانشجویی الزامی می باشد. شایان ذکر است که دانشجو بودن یکی از زوجین (زن یا شوهر) برای ثبت نام در مراسم الزامی است. در صورتی که هر دو نفر دانشجو باشند ثبت نام یکی از آنها در سامانه برای شرکت در مراسم ازدواج دانشجویی کفایت می کند.
سادگی ازدواج حضرت علی و فاطمه (س) الگویی برای برگزاری ازدواج های دانشجویی شد.
جشن سالروز ازدواج حضرت علی و فاطمه (س) در نجف
محل دفن حضرت فاطمه (س) به صورت دقیق مشخص نیست. اما بر اساس بسیاری از مستندات تاریخی قبر مطهر آن بانوی گرانقدر در قبرستان بقیع می باشد. محل دفن حضرت علی (ع) نیز به مدت تقریبی 100 سال بر کسی معلوم نبود. دلیل این امر ترس از نبش قبر آن حضرت به دست خوارج بود. پس از سقوط دولت بنی امیه و در زمان خلافت هارون الرشید، امام صادق (ع) محل قبر مطهر آن حضرت را در شهر نجف مشخص نمودند. قبل از آن تنها امامان و بعضی از پیروان آنها از محل قبر مطهر آن حضرت مطلع بودند. پس از مشخص شدن محل دفن حضرت علی (ع) اولین حرم توسط هارون الرشید بر مزار ایشان احداث شد. سپس فرمانروایان و حکمرانان شیعی مذهبی چون عضدالدوله دیلمی و شاه صفی بر روی قبر مطهر ایشان بناهای با عظمت دیگری احداث کردند.
در دوران اخیر و بعد از سرنگونی حکومت بعث در عراق، هر ساله در سالروز ازدواج حضرت علی و فاطمه (س) جشنی در حرم امام علی (ع) و امام حسین (ع) توسط شیعیان مخلص خاندان نبوت و امامت برگزار می شود. مراسم در حرم مطهر امام علی (ع) و امام حسین (ع) با گل آرایی و تقدیم دسته های گل به قبر مطهر آن امام معصوم و پذیرایی از زائرین و... برگزار می شود.
گل آرایی حرم مطهر امام حسین (ع) به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی و فاطمه (س)
جاری شدن عقد ازدواج در حرم ائمه اطهار
امروزه در بین جوانان متدین و پیرو سبک زندگی معصومین، برگزاری مراسم ازدواج در حرم ائمه اطهار یکی از علاقه مندی های رو به رشد به شمار می آید. در واقع زوجین با بستن پیمان ازدواج در این اماکن مقدس ازدواج خود را متبرک می کنند. خوش یمنی جاری شدن عقد ازدواج در سالروز ازدواج حضرت علی و فاطمه (س) بسیاری از جوانان را در این ایام به شهرهای مذهبی چون مشهد مقدس، نجف اشرف، کربلای معلی و... می کشاند. سادگی برگزاری مراسم ازدواج در فضای روحانی حرم امامان معصوم به ترویج ازدواج سالم بدون چشم داشت های مالی و مخارج هنگفت کمک می کند.
برگزاری مراسم عروسی در کربلای معلی
همانطور که بیان شد برگزاری مراسم ساده عقد و ازدواج در جوار حرم معصومین یکی از ایده های زوج های جوان می باشد. علاوه بر این بسیاری از زوجین برای سفر پس از ازدواجشان یکی از اماکن مقدس داخل کشور یا خارج از کشور را به عنوان مقصد سفر انتخاب می کنند. آژانس مسافرتی موج زمزم می تواند در زمینه تهیه بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل به شما یاری برساند تا سفر آرامش بخشی را تجربه نمایید.