ترانزیت مسافر و عمده ترین نکات مربوط به آن
دریافت انواع ویزا برای رهسپار شدن به کشورهای خارجی
شما برای رهسپار شدن به هر کشوری، نیاز به دریافت ویزا دارید. ترانزیت مسافر نیاز به دریافت ویزای ترانزیتی دارد که نوعی از انواع مختلف ویزاها به شمار می آید. همان طور که می دانید؛ انواع مختلفی از ویزا وجود دارند که کلید عبور شما از یک کشور به کشور دیگر پس از خرید بلیط هواپیماست. البته برای رفتن به یک سری از کشورها به علل و عوامل مختلف از جمله مسائل سیاسی و روابط مثبت کشورها، نیاز به ویزا نیست. ولی به طور کلی برای سایر کشورهای دیگر، نیاز به دریافت انواع ویزاهای مختلف به خوبی حس می شود. بنابراین شما می بایست هر یک از این ویزاهای مختلف را بشناسید تا بتوانید ویزای مورد نظر خود را دریافت کنید. در میان گونه های مختلف ویزا، در این برگ نوشته به توضیح و تبیین ترانزیت مسافر و ویزای فرودگاهی یا ویزای ترانزیت می پردازیم. با توجه به این مسئله که ممکن است با این نوع از ویزاها آشنا نباشید. سعی شده است تا به طور کامل به ارائه توضیحات دقیق در مورد این ویزا پرداخته شود.
ترانزیت مسافر یا ویزای ترانزیتی چیست؟
اصطلاح ترانزیت مسافر را حتما شنیده اید. مخصوصا اگر از جمله افرادی باشید که زیاد اهل سفر هوایی با هواپیما هستید؛ حتما با این اصطلاح رو به رو شده اید. به این صورت که به هنگام خرید بلیط هواپیما، ممکن است از شما سوال شود که پرواز شما مستقیم است یا غیر مستقیم؟ چون گاهی اوقات خیلی راحت و بی هیچ دردسر خاصی شما به صورت مستقیم از یک کشور عازم کشور دیگر می شوید. اما همیشه به این صورت نیست. چرا که گاهی اوقات ممکن است شما قصد سفر به یک کشوری را داشته باشید. اما در آن روز و آن لحظه پرواز مستقیم به آن کشور مورد نظر شما وجود نداشته باشد. در این صورت می بایست اقدام به دریافت ویزای ترانزیتی مسافر کنید. به این صورت که پرواز غیر مستقیم را برای خود انتخاب کنید. پرواز غیر مستقیم با ترانزیت مسافر به این صورت است که شما به جای کشور مقصد خود، کشوری دیگر را انتخاب می کنید. در فرودگاه این کشور یک توقف کوتاه مدت یا بلندمدتی را خواهید داشت که به آن ترانزیت مسافر می گویند. سپس در همان کشور عازم کشور مورد نظر اولیه خود می کنید.
روی آوردن به پروازهای غیر مستقیم
علل و عوامل روی آوردن به پروازهای غیر مستقیم یا ترانزیت مسافر
همان گونه که گفته شد؛ گاهی اوقات نیاز به ترانزیت مسافر با ویزای ترانزیتی حس می شود. به این صورت که می بایست نسبت به پرواز اتصالی یا غیر مستقیم اقدامات لازم را صورت بخشید. حال ممکن است این سوال پیش آید که چرا ویزای ترانزیتی برای مسافران صادر می شود؟ یا به تعبیری دیگر مسافران به چه علل و عواملی اقدام به پرواز غیر مستقیم می کنند؟ به واقع در پاسخ به این سوال باید یادآور گشت که عوامل مختلفی در این راستا وجود دارند. از جمله مهمترین این عوامل می توان به نکات زیر اشاره کرد:
-
نقص فنی هواپیما
گاهی اوقات ممکن است هواپیما دچار نقص فنی گردد. به همین دلیل نیاز است تا هواپیمای مورد نظر در فرودگاه کشور سومی نشسته و اقدام به سوخت گیری کند. یا به اقدام به برطرف کردن نقص فنی مورد نظر کند که در این صورت یک توقف کوتاهی صورت می گیرد. به این توقف کوتاه، ترانزیت مسافر یا ویزای ترانزیتی گفته می شود.
-
نبودن پرواز مستقیم در آن روز خاص
گاهی اوقات ما نیاز داریم تا در یک روز و یک لحظه خاصی در کشوری خارجی حضور داشته باشیم. در این صورت نیز به ترانزیت مسافر نیاز پیدا خواهیم کرد. به این صورت که می توانیم به جای صبر کردن برای خرید بلیط هواپیمای عادی در کشور خود در روزهای دیگر، در همان روز به کشوری دیگر سفر کنیم. سپس با یک توقف کوتاه در آن کشور، عازم سفر هوایی به همان کشور مورد نظر خود در ساعت خاص شویم.
-
دلایل سیاسی
گاهی اوقات نیز به دلایل سیاسی نمی توان به صورت مستقیم از یک کشور به کشور دیگر سفر کرد. بنابراین باز هم نیاز به ترانزیت مسافر خواهیم داشت.
بنابراین به طور کلی علل و عوامل مختلفی وجود دارند که ما به ترانزیت مسافر نیاز پیدا خواهیم کرد. در چنین شرایطی نیاز به ویزای ترانزیتی داریم که به هنگام خرید بلیط هواپیما، می بایست به آن توجه داشته باشیم. چرا که در غیر این صورت ممکن است با مشکل و دردسر خاصی رو به رو شویم.
ترانزیت مسافر کوتاه مدت و بلندمدت
ترانزیت مسافر به صورت کوتاه مدت و بلندمدت و نکات مربوط به آن
در نظر داشته باشید که ترانزیت مسافر به طور کلی ممکن است به دو صورت باشد. یا توقف شما در کشور ثالث، بسیار کوتاه است که به آن کوتاه مدت می گویند. یا به صورت بلند مدت می باشد. در ادامه به توضیح هر یک از آن ها و نکات مربوط به آن ها می پردازیم.
-
ترانزیت مسافر کوتاه مدت
در این گونه از ترانزیت های مسافر، شما یک توقف کوتاه چند ساعته در کشور ثالث دارید. در این صورت امکان گشت و گذار در خارج از فرودگاه و مراکز خرید و خیابان های آن کشور برای شما میسر نمی باشد. به این صورت که خیلی زود کارت پرواز شما صادر می شود تا بتوانید وارد کشور مورد نظر خود شوید. در این صورت می بایست به یک سری نکات توجه داشته باشید. از جمله این نکات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نشستن در صندلی های جلوی هواپیما به منظور پیاده شدن زودتر و عدم اتلاف وقت
- اقدام سریع برای دریافت کارت پرواز مجدد در کشور مورد نظر
- در سریعترین زمان ممکن می بایست اقدامات لازم را انجام دهید. بنابراین نباید فرصت زیادی را در فرودگاه آن کشور هدر دهید.
اما گاهی اوقات ترانزیت مسافر به صورت بلند مدت می باشد.
-
ترانزیت بلند مدت
در صورتی که مدت توقف شما در کشور ثالث، بیش از 8 ساعت باشد؛ به آن ترانزیت بلند مدت می گویند. ترانزیت بلند مدت ممکن است حتی تا 3 روز هم به درازا بکشد که حداقل توقف ترانزیت مسافر می باشد. در این صورت مسافر مورد نظر، می تواند به گشت و گذار در فرودگاه و خارج از آن در دل کشور ثالث بپردازد. در این صورت وظیفه آن ایرلاین یا خط هوایی این است که اقامتگاهی را به صورت رایگان در اختیار مسافرانش قرار دهد. اما اگر مسئولیت انتخاب ساعت پرواز به شما واگذار شده است؛ بایستی به هزینه اقامت را به شخصه پرداخت کنید. چرا که ایرلاین مورد نظر مسئولیتی در این راستا ندارد. به طور کلی با توجه به زیاد بودن زمان اقامت شما در این کشور، بهتر است به فکر نوشیدن و خوردن انواع غذاها برای خود باشید. از سفر کوتاه مدت خود نیز نهایت بهره و لذت را ببرید. سپس در موعد مقرر شده نسبت به پرواز به مقصد اصلی خود اقدام کنید.
البته باید توجه داشت که گاهی اوقات در کشور ثالث، نیاز به ویزا نیست. در این صورت شما می توانید بدون دریافت ویزای ترانزیتی یا ترانزیت مسافر، در آن کشور به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت، به تفریح و گشت و گذار و استراحت بپردازید.